X

Log ind

Husk kode

Har du glemt din adgangskode?

Foto: Jens Dresling, Polfoto

20 kommuner gemmer vinterferien til næste uge

Børn & Unge Kultur & Fritid Administration

Otte nordjyske og 12 sjællandske kommuner går først på ferie, når de 78 andres slutter

Når uge 7 er slut, er også vinterferien slut for de fleste, men i alt 20 kommuner går mod strømmen og holder først vinterferie i næste uge. Det viser en gennemgang, dknyt har foretaget af skoleferieplaner på kommunernes hjemmesider.

Uge 8-kommunerne fordeler sig på to-tre klynger. Hvilken der er størst, kommer an på, om man regner i to eller tre klynger. 

Den nordjyske klynge tæller otte kommuner, og de resterende 12 fordeler sig med seks hovedstadskommuner og seks kommuner i en bræmme udenfor. I begge tilfælde er der tale om sammenhængende klynger henover kommunegrænser og for de sjællandske og hovedstadskommunernes vedkommende også henover en regionsgrænse.

Den nordjyske uge 8-klynge består af kommunerne Vesthimmerland, Rebild, Aalborg, Jammerbugt, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn, Læsø, altså alle kommuner i Region Nordjylland på nær Mariagerfjord Kommune mod syd og Thisted og Morsø kommuner mod vest.

Fyn skiftede i 2015
Uge 8-klyngen i og omkring hovedstaden består af seks kommuner på Københavns vestegn i Region Hovedstaden og deres nabokommuner i Region Sjælland. Altså to klynger, hvis man ser administrativt/organisatorisk på det, og i geografisk henseende én klynge fra Rødovre og udefter mod vest og syd.

Kommunerne i denne klynge er Rødovre, Glostrup, Albertslund, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk på vestegnen og Roskilde, Lejre, Greve, Solrød, Køge og Stevns udenfor.

Tidligere var også de fynske kommuner en uge 8-klynge, men fra vinterferien 2015 skiftede de på én gang og er nu alle blandt de 78 kommuner, der holder vinterferie i uge 7.

 

Debat

Re: 20 kommuner gemmer vinterferien til næste uge

Gammel historie.

Det var tidligere amtsbestemt hvornår man holdt vinterferie, bla. Roskilde Amt holdt i uge 8.

Men kulturlivet i København, som bliver finansieret af fælles skattekroner, har stadig ikke forstået det. Her er der kun tilbud i uge 7. Men det er jo også kun i +15 år vinterferien har været fordelt på flere uger, så hvad kan man forvente?

Erik Grove

Erik Grove, 14/02/2017 kl. 11.37

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dk-job

Se alle aktuelle stillinger

Se hele Agora-debatten
– og deltag i debatten

Fra Twitter
Find din leverandør
Seneste nyt fra dk-portalerne

dknyt er leverandør af nyheder, baggrund, debat og information til kommunale, regionale og andre offentlige beslutningstagere. Læs mere