X

Log ind

Husk kode

Har du glemt din adgangskode?

Kompasset står på moderat vækst

Integration Økonomi Erhverv

Elbilsalget er dødt, inflationen kryber lidt opad - og fødselstallet stiger

Log ind

Det kræver abonnement at læse artikler på dknyt.

Log ind her, eller bestil et prøveabonnement her.

Kundenummer/Email:
 
Kode:
Glemt kode?

Husk kode

eller:
Login ind via Facebook

Debat

50 pct. af bilture er under 10 km

Jeg forstår til fulde frustrationer ved at spilde tid på at lede efter ledig parkeringsplads.

Jeg forstår derimod ikke, hvorfor ikke flere vælger at frigøre sig for disse fustrationer ved at flytte bagdelen fra sæde til saddel.

En tredjedel af alle bilture er under 5 km og halvdelen under 10 km.

Jens Peter Hansen, medlem af Randers Byråd (V)

 

Jens Peter Hansen, 20/02/2017 kl. 11.28

Kampen om P-pladser bliver et mareridt

Det danske samfund og især politikerne i de større danske byer har helt overset den kamp, der foregår hver dag - fra morgen til aften - mellem bilisterne om at få en P-plads bare i nogenlunde nærhed af ens bolig.

Fakta er, at der i mange byer er en skrigende uoverensstemmelse mellem det antal biler indbyggerne råder over - og så det antal P-pladser der er til rådighed, hvis man da ikke er bosat i et parcelhusområde med egn garage og tilladt vejparkering - eller som byboer har tilkøbt sig en dyr P-plads.

Med en månedelig tilvækst af nye biler på over 20.000 skal der ikke megen fantasi til at se, at kampen om en P-plads snart ender i kaos i de større byer. I min hjemby Aarhus skovler kommunen mange, mange millioner ind i parkeringsbøder - jeg har hørt, at antallet af P-bøder er vokset med over 30 procent det seneste år.

Foreløbig har man stort set intet gjort i kommunen for at tilvejebringe ordnede parkeringsforhold for beboerne i og omkring midtbyen. Samtidig stiger antallet af pendler-bilister, der leder efter en gratis P-plads i og omkring bymidten, markant i takt med de stigende priser på offentlig transport.

Situationen er klart uholdbar - men måske vil politikere og embedsværket hellere se millionerne rulle ind fra parkeringsbøder, fremfor at gøre en markant indsats for at undgå at kampen om en P-plads ender i et mareridt for bilister bosat indenfor Ringgade-systemet.

Jens Kurt Jørgensen - journalist og kommentator

Jens Kurt Jørgensen , 16/02/2017 kl. 10.48

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dk-job

Se alle aktuelle stillinger

Se hele Agora-debatten
– og deltag i debatten

Fra Twitter
Find din leverandør
Seneste nyt fra dk-portalerne

dknyt er leverandør af nyheder, baggrund, debat og information til kommunale, regionale og andre offentlige beslutningstagere. Læs mere