X

Log ind

Husk kode

Har du glemt din adgangskode?

Indlæg

 • Kontanthjælpen bør øges

  Arulanantharajah Thillainadarasa 
  15/02 kl. 09.58

  Kontanthjælpsmodtagere, som kommer under 225 reglen og ikke kan finde et job med det timeantal, kan miste deres kontanthjælp. I dag er det folk, som ikke kan få et job, eller som ikke har en vedvarende sygdom, der modtager kontant hjælp.  Så i Danmark er der allerede problemer med at finde job. Den ny regel vil føre til flere problemer for familierne.

  Vi skal tænke på der er nogle børne familier i blandt. Nogle familier kan ikke sende deres børn til aktiviteter på grund af familiens økonomi. Disse familier, børnenes og unges fremtid vil ikke være ligesom de andre, det vil føre til lavere livskvalitet hos dem.  Flere af familiernes livsvilkår vil blive forringet og derved opstå fattigdom.

  Alle mennesker vil gerne arbejde og få godt et godt liv, men folk som er syge, kan ikke arbejde. Det er naturligt, at kommunen og staten hjælper til med deres liv.  De fleste kontanthjælpsmodtagere vil gerne arbejde og øge deres indtægt for at kunne leve et liv som andre, men selvom de søger arbejde, er det ikke alle, det lykkes for.

  Hvis kontant hjælpen nedskæres, vil den psykiske tilstand hos disse mennesker blive påvirket, og det vil ikke kun være dem, men også deres børn, som vil blive ramt af nedskæringen.

  Kontanthjælpsmodtagere er ikke ligesom alle andre lønmodtagere. Deres familier venter på mange ting i deres liv, deres behov og ambition er uopnåeligt.  Hvis 225 regel giver problemer med hensyn til deres økonomi i fremtiden. Kontanthjælpen bør i stedet øges, så familierne får en bedre økonomi, og alle gode kræfter må handle om at skaffe arbejde til dem, der kan arbejde. Det er mit ønske, at kommunen, regionen og Folketinget sammen vil bidrage til at forbedre disse forhold.

  Byrådsmedlem i Herning, medlem af beskæftigelsesudvalg, formand for Den multikulturelle samarbejdsgruppe Arulanantharajah Thillainadarasa (R)

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dk-job

Se alle aktuelle stillinger

Se hele Agora-debatten
– og deltag i debatten

Seneste nyt fra dk-portalerne

dknyt er leverandør af nyheder, baggrund, debat og information til kommunale, regionale og andre offentlige beslutningstagere. Læs mere

1.8484 s.