X

Log ind

Husk kode

Har du glemt din adgangskode?

Indlæg

 • Fornuften sejrer med S-udspil om SKAT

  Rita Bundgaard 
  16/03 kl. 08.31

  Langt om længe ser det ud til, at forståelsen breder sig for, at det både er nødvendigt og en god forretning at investere i SKAT. De ekstra medarbejdere vil tjene deres løn hjem mangefold.

  Regeringen har fuldstændig forsømt kontrolindsatsen i den redningsplan for SKAT, den sidste sommer lancerede med store ord. Regeringens plan indeholder flere ressourcer til andre områder i SKAT, men samtidig fortsætter besparelserne, så der faktisk er langt færre penge til at kontrollere snydere - og bare sikre, at et stigende antal virksomheder betaler korrekt skat. Derfor er dette et meget vigtigt tiltag.

  Jeg håber, at udspillet markerer et vendepunkt i holdningen til at investere i den offentlige sektors centrale administrative og myndighedsorienterede funktioner i det hele taget.

  Det er lidt pudsigt at høre ministre tale om nultolerance og strammere straffe til kriminelle, men på skatteområdet sparer de bare videre og udhuler kontrollen med svindel.

  SKAT er et afgørende fundament for velfærdssamfundet. Det er afgørende for tilliden, at vi forhindrer snyd, og hvis regeringen ikke vil være med til at stoppe skattesvindlen, må velfærdsflertallet gå sammen.

  På grund af det danske skattesystem betaler almindelige lønmodtagere deres skat, der trækkes helt automatisk, mens virksomheder og i øvrigt også svindlere møder et 'tillidsbaseret system'.

  Jeg er således helt enig med Socialdemokraternes analyse bag udspillet: Det er en god forretning at investere i SKAT. På nogle områder tjener hver medarbejder 27 mio. ind til statskassen. Og hvis momsgabet bliver mindre, vil der være langt flere penge til sygehuse, skoler og børnehaver.

  SKAT har desuden en meget stor gruppe af ældre medarbejdere, der går på pension i de kommende år. Og i forbindelse med den totale omorganisering, som er i gang, søger flere end ventet væk. I HK Stat erfarer vi, at de seneste tal for forventet afgang nu lyder på 1.700 frem mod 2020. Derfor skal SKAT allerede rekruttere mindst 2.700 nye medarbejdere og måske op mod 3.000. (De 1.000 fra redningsplanen +1.700 der går). Med S-udspillet bliver det så 3.700 frem mod 2021.

  At rekruttere op mod 4.000 er i sig selv en mammutopgave. Flytninger, rekruttering og oplæring koster tid og penge og det er ikke tænkt ind i regeringens redningsplan. Det må regeringen ændre på.

  - Formand for HK Stat, Rita Bundgaard.

   

  Kommentar til: S vil opruste Skat i udkantsområder

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dk-job

Se alle aktuelle stillinger

Se hele Agora-debatten
– og deltag i debatten

dknyt er leverandør af nyheder, baggrund, debat og information til kommunale, regionale og andre offentlige beslutningstagere. Læs mere

2.7955 s.