dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Niels Hougaard, Ritzau Foto.

En rigtig møgsag for KL blev til endnu en rigtig møgsag

KL og dens adm. direktør Kristian Wendelboe i skudlinjen i TV2-dokumentar. KL valgte at give sin version på Facebook

En tv-dokumentar på TV2 tirsdag aften om 'en rigtig møgsag' er i sig selv blevet en møgsag for KL og KL's ledelse. Dokumentaren omhandlede dels en sag om 'en tidligere højtstående medarbejder', der opsagde sin stilling i KL i direkte forlængelse af en sag om en ekstravagant udgiftspraksis i forbindelse med sidste års Folkemødet, dels forskellige andre eksempler på lignende og andre forhold.

Sagen fra Folkemødet 2016 blev bragt frem i gratisavisen metroxpress af journalist Morten Eggert, som også var omdrejningspunkt for tv-dokumentaren. Allerede inden udsendelsestidspunktet var andre medier blevet forsynet med uddrag af tv-dokumentaren, blandt andet om indkøb af dyre kuglepenne, politianmeldelse fra KL's side af den omtalte 'tidligere højtstående medarbejder' samt påstået juridisk bistand fra KL til folketingsmedlem Carl Holst (V) i den sag, som Region Syddanmark åbnede mod ham vedrørende hans tid som regionsformand.

Ligeledes inden udsendelsen gik KL og KL's adm. direktør Kristian Wendelboe ud med sin version af flere elementer i tv-udsendelsen, samt en begrundelse for hvorfor KL ikke havde ønsket at medvirke i dokumentaren - nemlig utilfredshed med 'de journalistiske metoder', ifølge KL-direktøren blandt andet bestående i 'manipulation, 'springe frem fra busken'-metoder, overtrædelse af privatsfæren, brug af tendentiøs retorik, at udgive sig for at være andre end de er osv.'

Anonymitet og navneforbud
Flere væsentlige beskyldninger og mistanker i udsendelsen byggede på anonyme kilder og involverede desuden personalesager, eksempelvis spørgsmålet om bistand eller ikke bistand til Carl Holst i dennes sag med Region Syddanmark. Ifølge både Holst selv og KL-direktør Kristian Wendelboe var der ikke tale om nogen KL-betalt juridisk bistand, mens udsendelsens anonyme kilde til sagen selv anførte at have udført den.

Foruden den anonymisering, som TV2-dokumentaren selv valgte at yde sine kilder, optræder også den flere gange omtalte 'tidligere højtstående medarbejder' anonymt, idet der i forbindelse med politianmeldelsen af den pågældende er nedlagt navneforbud. dknyt er derfor afskåret fra at linke til vores daværende omtale i forbindelse med den oprindelige sag fra Folkemødet 2016 og medarbejderens opsigelse.

I fravær af KL-direktør Kristian Wendelboes medvirken i tv-dokumentaren blev der i udsendelsen i stedet refereret fra interviews, som Kristian Wendelboe havde givet til blandt andre 'KL's eget blad Kommunen', som det blev sagt. Det var imidlertid KL's Danske Kommuner, det omtalte interview blev givet til.

Som dknyts læsere vil vide, er Kommunen ikke 'KL's eget', men udgives af DK Medier, som også står bag dknyt, og begge udkommer på uvildigt grundlag ud fra en uafhængig publicistisk interesse og ikke som talerør for KL. DK Medier har krævet den forkerte oplysning berigtiget af TV2.

 

Se udsendelsen på TV2 (kræver abonnement på TV2 Play).

Se TV2's omtale af sagen vedrørende Carl Holst og juridisk bistand eller ej.

Se KL-direktør Kristian Wendelboes forhånds-modsvar på Facebook.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/en-rigtig-mgsag-for-kl-blev-til-endnu-en-rigtig-mgsag

GDPR