

Indsamlingen af vælgererklæringer til Simon Emil Ammitzbøll-Billes nye parti Fremad ser ud til at være ved at gå i stå, næsten inden den er kommet i gang. 2.143 underskrifter er det blevet til ved udgangen af december, blot 550 flere end for en måned siden, fremgår det af en status i dag fra Indenrigsministeriet.
Allerede det første månedsresultat på 1.593 underskrifter var en sløj start, som partistifteren dog efterfølgende over for dknyt forklarede med, at man først var begyndt på indsamlingen midt i november, fordi Indenrigsministeriets godkendelse havde ladet vente på sig. Men for december er det tale om en hel måned, og altså alligevel kun med et resultat på godt en tredjedel af novembers underskriftantal.
Med den udvikling tegner det til at blive et tæt på umuligt projekt at komme op på de krævede 20.182 underskrifter. I ræset mod opstillingsberettigelse er Fremad er stadig blot på fjerdepladsen.
Veganerpartiet fører med 10.454 underskrifter, efterfulgt af Kristendemokraterne med 8.942. Herfra er der et spring ned til Borgernes Folkeparti med 2.253 og altså Fremad med 1.593 på fjerdepladsen.
I forhold til måneden før haler Kristendemokraterne lidt ind på Veganerpartiet med 2.153 mod 1.492 underskrifter i december. Borgernes Folkeparti er gået næsten i stå med blot 74 flere underskrifter, mens Fremad som nævnt tegner sig for 550 flere.
Eneste andet parti med et firecifret antal vælgererklæringer er Fiskerlussing, der står uændret i forhold til sidste måned med 1.497 underskrifter. I alt 89 partier er godkendt til at indsamle vælgererklæringer, heraf står 30 med et resultat på 0.
Ny siden sidste måneds opgørelse er Klaus Riskær Petersens Borgerlisten, der har fået nyt navn i stedet for partistifterens eget, og først nu er begyndt at indsamle vælgererklæringer. Borgerlisten har 56 underskrifter, men er frem til 18. august opstillingsberettiget på sin FV19-godkendelse.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.