SKANDERBORG: Hvor meget skal en landmand have i kompensation for ikke at bruge pesticider på jord, der ligger oven på sårbare grundvandsressourcer? Det er der formentlig uenighed om mange steder i landet, lyder det fra Skanderborg Kommune, som er en af de kommuner, der på eget initiativ er begyndt med at arbejde på den type aftaler inden for boringsnære beskyttelsesområder.
Her oplever både landmænd og kommune, at usikkerheden og uenigheden omkring kompensationen er så stor en barriere, at det er vanskeligt at indgå alle frivillige aftaler inden udgangen af 2022, der er den deadline, ministeriet har sat.
Sagsbehandlingstiden hos Taksationskommissionen - som er den myndighed, der skal afgøre uenigheder mellem parterne - er meget lang, og det er også en udfordring for processen.
- Vi gør vores yderste, men vi står i en ret fastlåst situation. Det er vigtigt, at ministeren tager dette med i sine overvejelser, når kommunernes arbejde skal evalueres, siger formand for Miljø- og Planudvalget Claus Leick (SF).
Skanderborg Kommune har nu sammen med Landboforeningen Odder-Skanderborg og Foreningen Skanderborg Vandsamarbejde skrevet et fælles brev til miljøminister for at gøre opmærksom på problemet.
Prøv DK Nyt i 14 dage
Nyheder er værd at betale for
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.