dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Fra venstre ordstyrer Amalie Kestler, Syddjurs-borgmester Claus Wistoft (V), Lolland-borgmester Holger Schou Rasmussen, Kim Ruberg fra Danmark på Vippen og Cepos-direktør Martin Ågerup. Foto: Michael Kjærgård, dknyt.

Klynkende praktikere mod selvfede teoretikere

FOLKEMØDE Alle mod en da Cepos blev krævet til ansvar for sine sparetal. Der blev ikke lagt fingre imellem
17. JUN 2016 11.02

BORNHOLM: Banen var kridtet op på forhånd, da en 'klynkende, ødselt ledet kommune' (Cepos om Syddjurs) konfronterede mønstereksemplet på 'hvor teoretisk selvfed nogen kan være' (Syddjurs om Cepos) på Folkemødets andendag.

Foruden Syddjurs' borgmester Claus Wistoft (V) og Cepos' direktør Martin Ågerup bestod panelet af Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og Kim Ruberg fra Danmark på Vippen.

Tre mod en, konstaterede Martin Ågerup derfor, men hvis man tæller publikum med, var det nærmest alle mod en på bagtæppet af Cepos' årlige kommunepotentialeundersøgelse, hvis resultat denne gang for Syddjurs Kommunes vedkommende var et besparelsespotentiale på 250 mio. kr.

En beregning som Syddjurs har udfordret Cepos til at konkretisere. Det var ikke lykkedes før dagens debatmøde, og det lykkedes heller ikke under mødet. Og det, som parterne sagde om hinanden under debatten, var heller ikke nævneværdigt mere belevent end optakten.

- Syddjurs var ude af stand til at styre sin økonomi, og derfor kom kommunen under administration fra Indenrigsministeriet, lød således indledningssalutten fra Cepos-direktør Martin Ågerup, med den tilføjelse at kommunen nu igen 'er ude af det, efter at ministeriet har løst dens problem'.

- Det er ærgerligt, at Cepos arbejder på et grundlag, hvor teorien ikke passer med virkeligheden, skød Syddjurs-borgmester Claus Wistoft tilbage med henvisning til, at Cepos 'ikke har kunnet' pege konkret på, hvor de anviste penge kan spares.

Lolland til Cepos: I kan få ti pct.
Lolland-borgmester Holger Schou Rasmussen (S) forfulgte samme spor. Han har også inviteret Cepos til at komme og hjælpe med at finde de 450 mio. kr. som kommunepotentialeundersøgelsen har påvist for Lollands vedkommende, og han tilbød på stedet Cepos ti pct. af besparelsen som konsulenthonorar.

- Jeg ser gerne, I kommer og løser det, sagde han, men Martin Ågerup afviste det med, at Cepos ikke tager imod offentlige penge og i øvrigt ikke er et konsulentfirma.

Pluk fra det fortløbende mundhuggeri:

-Jeg tror mere på praktikerne end på teoretikerne (Kim Ruberg).

- Praktikerne vil gerne genvælges, det er derfor, det er vanskeligt for dem at effektivisere. (Martin Ågerup).

- I må da have en interesse i, at jeres teorier kan kobles sammen med virkeligheden. (Claus Wistoft).

- Hvorfor er I så berøringsangste overfor at være konkrete? (Tilhører).

- Det er en trickøvelse for at vise, hvor åndssvag Cepos er. (Martin Ågerup).

Eller for at opsummere: 'Retorikken røg lidt af sporet', som Claus Wistoft sagde. Men det var ved starten af mødet og handlede om de indledningsvist refererede udfald.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/klynkende-praktikere-mod-selvfede-teoretikere

GDPR