Kommuner skal forebygge, at unge tager til Syrien for at kæmpe. Ministeren skriver nu ud til alle kommuner og indskærper kommunernes pligter og handlemuligheder på området.
Ifølge PET er mindst 90 personer rejst fra Danmark til Syrien for at deltage i konflikten dér. De fleste er mellem 16 og 22 år. Langt flere kan være i farezonen for at tage af sted. De unge risikerer at miste livet eller at få fysiske og psykiske mén fra opholdet. De risikerer også at komme i kontakt med militante islamistiske oprørsbevægelser og derigennem at blive radikaliserede.
- Det er dybt bekymrende, at så mange unge tager til Syrien for at deltage i borgerkrigen. De sætter liv og lemmer på spil, og risikerer at komme i kontakt med militante islamister. De bliver trænet i militære færdigheder, udsat for massiv militant propaganda og er i stor risiko for at blive mere radikaliserede, når de vender tilbage til Danmark. Der er behov for en langt mere målrettet indsats, og derfor skal kommunerne sætte endnu større fokus på denne vigtige opgave, siger Manu Sareen.
Kommunerne har den generelle tilsynsforpligtelse for børn og unge under 18 år samtidig med, at serviceloven giver en række handlemuligheder, som kommunerne kan bringe i anvendelse i forebyggelsesarbejdet.
Prøv DK Nyt i 14 dage
Nyheder er værd at betale for
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.