
HOLSTEBRO: Holstebro Kommunes SSP-netværk sætter 23. og 24. februar fokus på tre aktuelle emner. De 67 personer, der er i kommunens SSP-netværk, skal på kursus med emner som kulturforståelse og radikalisering.
Bl.a. vil sociolog Ulrik Vinding tale om, hvordan man kan åbne for en dialog gennem anerkendelse. Og han vil argumentere med et positivt blik på nydanske pigers rolle som 'mønsterbrydere'. Han mener, at det kan lade sig gøre at nå nydanske unge, som er vanskeligt stillede, og få dem til at indgå som positive, tillidsfulde fremtidsressourcer.
- Vi har også valgt at sætte fokus på unge og alkohol, da deltagerne i SSP-kurset bl.a. er pædagoger, lærere og skoleledere. De er alle en del af et vigtigt frontpersonale, som har ansvaret for at være rollemodeller og at arbejde med at give de unge en sund og fornuftig holdning til alkohol, siger forebyggelses- og rusmiddelkonsulent Ellinor Normann.
I hver eneste skoleklasse findes der statistisk to elever, som lever i familier, hvor der er problemer med alkohol. Det er nødvendigt at få det tal ned. Undersøgelser viser, at en tidlig alkoholdebut kan medføre et større alkoholforbrug og efterfølgende påvirke de unges liv på forskellige måder.
- Jeg har store forventninger til, at vi kan få ny viden på de tre områder. Vi vil til stadighed gerne udvikle nye redskaber, der kan forbedre indsatsen og forebyggelsen over for børn og unge i Holstebro Kommune, siger kommunens SSP-koordinator, Jon A. Jørgensen.
Som en ikke uvæsentlig side-gevinst, er SSP-kurset desuden en anledning til at dyrke de uformelle netværk, der gør det muligt at forebygge, at unge havner i problemer med bl.a. alkohol og andre rusmidler.
Deltagerne i kurset i Tarm kommer fra bl.a. folke- og friskoler, ungdomsuddannelser, sundhedsplejen, politiet, misbrugsrådgivningen, kriminalforsorgen, Ungdommens Uddannelsesvejledning og Natteravnene.
Prøv DK Nyt i 14 dage
Nyheder er værd at betale for
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.