
I en vanlig folketingsvalgkamp ville vi være nået til enden i dag, men nej. Der skal nok være dem, der ville have foretrukket at få en afgørelse i dag, enten fordi de simpelthen ikke orker mere, eller også fordi bevægelserne ikke går deres vej, og der derfor er udsigt til, at det bliver værre endnu.
Tilsvarende er der sikkert også dem, der finder den ekstra tid nyttig, og det er et ret godt gæt, at vi her har årsagen til den forlængede valgkampsperiode. Om det giver pote, bliver også et gæt.
Allerede midtvejsvalget, hvis vi kan kalde EP19 sådan, har givet et par indikationer. Karsten Hønge gamblede på begge valg og har indtil videre ikke rigtig vundet nogen af dem, og den undskyldning han i aftes var presset til at give, kom ikke højere op på troværdighedsbarometret end omkring samme sted som Nyrups efterlønsgaranti i sin tid.
Hos De Konservative syntes Søren Pape ikke, at SF skulle være alene med den negative medieinteresse, så han svarede tankeløst ærligt på et spørgsmål om, om han ville gå af, hvis K går tilbage. Det vil han. En klar begynderfejl. En partiformand går end ikke ind på tanken om at gå af, før han faktisk gør det (går af), og hvad værre er: Ved at gå ind på tanken i den sammenhæng, anerkender han desuden tilbagegang som en mulighed. En partiformand skal ikke vakle i troen.
Det gør de ikke hos Kristendemokraterne, og de skulle vel egentlig også være de sidste til lige netop dét. Meningsmålinger og prognoser lader vi sædvanligvis ligge her i Nedtællingen, men lige i dag er det værd at notere sig en forudsigelse af, at KD i Vestjyllands Storkreds står til at få stemmer nok til et kredsmandat, hvis valget var i dag. Det er det som bekendt ikke, men alligevel. Det må lune.
Derimod kan ingen fortænke hverken partiet eller personen Klaus Riskær Pedersen i det, hvis det kniber lidt med at bevare troen. En af partiets fynske kandidater har trukket sig, eller rettere: Det ville han have gjort, men så var fristen overskredet, og derfor står han stadig på stemmesedlen. De fleste, i hvert fald uden for partiet, vil nok undre sig over, hvad forskel det skulle gøre.
Også kuriøst, men på en lidt mere hardcore måde, er en temperaturmåling af interessen for partierne ud fra Google-søgninger dag for dag. Den er lavet af erhvervs-PhD Chris Zimmermann fra CBS som en animeret grafik, og den er bestemt værd at bruge lidt tid på. Spoiler: Klaus Riskær Pedersen ligger i bund hele tiden. Bemærk at der er to grafer man kan skifte imellem, 'Popularity Rank' og 'Interest Levels'. En spoiler mere: Klaus Riskær Pedersens bundplacering gælder dem begge.
Der er 7 dage tilbage til at rette op på det.
dknyt tæller dagligt ned til valgdagen. Læs eller genlæs de første nedtællinger:
DAG ÷28. En syg start på valgkampen og en uventet fransk præsidentfavorit
DAG ÷27. I virkeligheden burde man slet ikke skrive det her. Og så alligevel
DAG ÷26. Først nu når vi til det der plejer at være valgkampstart: Plakaterne
DAG ÷23. Jernbanedrift, kønsdrift og sygdom som hver mands herre
DAG ÷22. Grin og græmmelser, plakatkrige og valgvideo med special effects
DAG ÷21. En politikers fødselsdag, og så en fødselsdag der sørger for godt vejr
DAG ÷20. Når kampen på valgplakater også bliver et kommunalt anliggende
DAG ÷16. Valgkamptræthed, nederlagseffekt og et Venstre-V på Dødsstjernen
DAG ÷15. Den iscenesatte virkelighed: Man retter da ikke i pressemeddelelser
DAG ÷14. Der er som bekendt kun én meningsmåling der gælder
DAG ÷13. Løkke fører stort, og Østergaard, Pape, Skipper bagud efter Paludan
DAG ÷12. Hvad man godt må skrive og hvad man skal lade være med at skrive
DAG ÷ 9. Endnu et protestvalg, denne gang var det en protest mod protesten
DAG ÷ 8. Nu risikerer det at gå helt ad helvede til for vikaren fra helvede
Nedtællingen fortsætter på fredag.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.