Også Egedal skifter nu borgmester i god tid før KV17
Willy Eliasen og Karsten Søndergaard.

Også Egedal skifter nu borgmester i god tid før KV17

Borgmester Willy Eliasen (V) stopper til februar og overlader posten til formanden for Børne- og Skoleudvalget Karsten Søndergaard (V)
21. DEC 2016 20.16
TEMA: KV17

EGEDAL: De sidste 11 måneder af denne byrådsperiode skal borgerne i Egedal Kommune vænne sig til en ny borgmester - nemlig Karsten Søndergaard. Det oplyser byrådsmedlem Bo Vesth (V) til dknyt kort efter byrådsmødets afslutning onsdag.

- Willy mente, det var et rigtige tidspunkt qua sin høje alder - nu 74 år - at stoppe på borgmesterposten og så træde ind i Planudvalget i stedet for. Han har jo for længst meldt ud, at han ikke fortsætter som borgmester efter KV17, fortæller Bo Vesth.

Willy Eliassen har været borgmester i den sammenlagte Egedal Kommune siden 2010, hvor han afløste Svend Kjærgaard Jensen (L). Fra 2002-05 var han borgmester i Stenløse Kommune.

- Det har bestemt ikke været nogen nem beslutning, for jeg har stadig masser af energi og lyst til at fortsætte valgperioden ud. Jeg har truffet beslutningen, fordi jeg ikke har lyst til at gå fra en hektisk arbejdsuge på 50-60 timer til nul timer og pension fra den ene dag til den anden. Det ville have været konsekvensen af at fortsætte som borgmester i 2017 og valgperioden ud, forklarer Willy Eliasen, der også ønsker et 'godt generationsskifte'.

V-politikere bytter pladser
Den 49-årige Karsten Søndergaard (V) arbejder til daglig som teamleder i Nordea og har siden 2009 være skoleudvalgsformand, de seneste tre år som formand for Børne- og Skoleudvalg.

- Jeg er selvfølgelig meget beæret, men også ydmyg over for at skulle overtage posten som borgmester i Egedal. Jeg vil selvfølgelig trække på mine 15 års erfaring fra byrådspolitik, men ved også fra Willy, at posten som borgmester er særdeles krævende. Det ansvar, der følger med, vil jeg gøre alt for at løfte på bedste vis i 2017, og jeg ønsker at fortsætte det brede samarbejde, siger Karsten Søndergaard.

Borgmester-skiftet medfører, at en række Venstre-politikere skifter plads i Byrådet. Carina Buurskov overtager formandsposten i Børne- og Skoleudvalget og giver plads til, at Ole B. Hovøre kan få Carina Buurskovs sæde i Børne- og Skoleudvalget. Willy Eliasen fortsætter på Ole Hovøres plads i Planudvalget, mens Bo Vesth får Carina Buurskovs sæde i Kultur- og Erhvervsudvalget. 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt