dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Medarbejdere mangler indflydelse

I en sjettedel af kommunerne oplever medarbejderne, at de har lav indflydelse, viser ny undersøgelse
3. JUN 2004 9.38
AMAGER: 16 procent af landets kommuner har ondt i medarbejderindflydelsen.
I de kommuner oplever formænd og næstformænd for samarbejdudvalg og de nye MED-udvalg (udvalg for medarbejderindflydelse), i hvert fald at de har lav indflydelse.

Det viser en ny undersøgelse, som Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier
ved Københavns Universitet (FAOS) har lavet for KL, Københavns Kommune og KTO.

Undersøgelsen er ikke offentliggjort endnu, men arbejdsmarkedsforsker ved FAOS, Jørgen Steen Madsen, fremlagde i går på den personalepolitiske messe i Bella Centeret de første resultater:
I 32 procent af kommunerne oplever SU og MED-udvalg høj indflydelse, i 52 procent opleves indflydelsen som hverken høj eller lav. Og endelig opleves indflydelsen som lav i 16 procent af kommunerne.

Risiko for bøvl og ballade
Jørgen Steen Madsens anledning til at tage netop disse tal med på messen var var kommunalreformen.
- Hvis sammenlægninger skal blive en succes, skal processen være forankret i de enkelte medarbejdergruppers hverdag. Og det kan kun lade sig gøre, hvis der er en høj grad af medarbejderinddragelse. Ellers vil der opstå bøvl og ballade. Det vil sige, at der i en sjettedel af kommunerne er et problem! Her skal ændres holdninger, sagde Jørgen Steen Madsen.

Han nævnte to barrierer for at få medarbejderne indddraget i en sammenlægningsproces:
1) En ledelse, der sætter snævre grænser for inddragelse
2) En opsplittet medarbejderside, med manglende evne og vilje til at skabe samarbejde.
/mel

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/8681

GDPR